Terug naar overzicht

4 Tips om je paard zonder stress te vervoeren.

Ben je van plan om op wedstrijd te gaan? Of wil je lekker in het bos of op het strand rijden? Er zijn een aantal voorbereidingen die je kunt treffen om het transport aangenamer en veiliger te maken voor je paard.

Routeplanning: plan je route van te voren en houd rekening met het tijdstip waarop je gaat rijden. Zo kun je inspelen op de temperatuur en evt. kans op files. In de paardenwagen is een navigatiesysteem ingebouwd.

Eten & drinken: Het is fijn als de paarden kunnen eten onderweg. In de paardenwagen is er op speciale hoogte een haak voor het hooinet gemonteerd. Daarnaast is het belangrijk, wanneer het erg warm is of wanneer je paard veel zweet, dat er regelmatig water aangeboden wordt. 

Ventilatie: Ventilatie is een essentiële factor tijdens transport. Onze paardenwagens zijn voorzien van zij- en dakramen die open kunnen. Ook is er een elektrische ventilatie aanwezig die vanuit de cabine te bedienen is. Het wordt snel warm in de wagen, dus in de zomer is een deken overbodig.

Beenbescherming: Transportbeschermers kunnen veilig en handig zijn als je paard daar aan gewend is. Wanneer je paard er niet aan gewend is, dan kunnen de beschermers extra stress en onrust veroorzaken. Ben je van plan om transportbeschermers te gaan gebruiken? Train dit dan ruim van te voren met het paard.

Heb je vragen over paardentransport? Wij helpen je graag!

 

     

Delen